4 tips bij het zoeken van een trouwauto

Misschien is het wel de meest belangrijke dag uit je leven: JE TROUWDAG! Op zo’n dag wil je natuurlijk dat alles op rolletjes loopt en dat overal aan gedacht is. Het trouwvervoer is daarbij een belangrijk onderdeel van de dag. Welk type auto past het beste bij jou en is deze auto ook geschikt om naar diverse locaties te rijden? In dit artikel bespreken we een aantal tips bij het uitzoeken van het trouwvervoer.

Het type auto

Natuurlijk wil je een auto die voldoet aan alle wensen. Bedenk daarom eerst welk type auto goed bij je – en een eventueel het thema van de bruiloft – past. Daarna kun je gericht gaan oriënteren op dat type auto. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet simpelweg meegaat met de mening van je partner, is het verstandig om apart van elkaar een lijstje te maken met favoriete modellen. Leg vervolgens de lijstjes naast elkaar en bekijk de overeenkomsten of kom tot een compromis.

Houd rekening met je locatie

Een belangrijk aspect bij de keuze van een trouwauto zijn de verschillende locaties op je trouwdag. Wanneer je bijvoorbeeld met de trouwauto vanaf huis naar het gemeentehuis wilt rijden, zal dit een kleine moeite zijn. In veel gevallen wordt de trouwauto dan ook niet gebruikt om enorme afstanden mee af te leggen, maar wanneer je wel een flinke tocht wilt maken met de trouwauto (naar bijvoorbeeld de foto- of feestlocatie of het hotel waar jullie overnachten) kan het zijn dat de ene auto daar beter voor geschikt is dan de andere. Zo zijn de oldtimer trouwauto’s ideaal om door dorpen en steden te rijden, maar wanneer je ermee de snelweg op moet, is dit iets minder snel maar zeker zo comfortabel.

Sommige auto’s hebben een lage kruissnelheid, laat je daar van tevoren goed over informeren. Zorg er daarbij voor dat hier in het draaiboek