Over ons

“De Mini Cooper Cabrio en de A-Ford hebben wij totaal
eigenhandig gerestaureerd. Met liefde!”

Wanneer zijn jullie 123Trouwauto begonnen?

Karel Renzen jr.: Mijn vader Karel en ik zijn het bedrijf gestart in februari 2008 in Maasland. In 2010 zijn wij naar Maasdijk verhuisd. Daar kun je ook alle auto’s in onze showroom bewonderen.

Vertel eens wat over jullie unieke verzameling trouwauto’s?

Karel: Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken. In februari 2008 zijn wij gestart met een witte Rolls Royce uit 1935: een pracht exemplaar. En uniek, want er zijn er maar 6 van gemaakt.

Twee maanden later hebben wij de witte Excalibur Cabriolet en de zilvergrijze Excalibur Sedan uit het zonnige Florida laten overkomen. Twee zeldzame schoonheden. Van de Excalibur Sedan zijn er zelfs maar 101 gebouwd. In juni hebben wij daar de rode Mini Cooper Cabriolet aan toegevoegd. Die hebben wij eigenhandig compleet gerestaureerd. Binnen een half jaar hadden we dus al 4 auto’s rijden.

“In de showroom worden ze vaak zo enthousiast, dat ze bijna niet meer kunnen wachten.”

Daarna hebben jullie nog heel wat pareltjes aan de collectie toegevoegd?!

Karel: Klopt. Behalve klassiekers wilden wij de jonge bruidsparen ook een moderne trouwauto kunnen bieden. Dat is in januari 2010 de stoere hagelwitte Ford Mustang Cabrio geworden, met supersnelle 4000cc 6 cilinder motor. In mei van dat jaar volgde de witte Daimler DS420 limousine die ruimte biedt aan maar liefst 8 personen. In september kwam daar de antieke witte 4-deurs A-Ford uit 1930 bij, die wij totaal eigenhandig hebben gerestaureerd, met liefde uiteraard! In November 2010 namen wij de crèmekleurige Exalibur over van de eerste eigenaar in Ohio, met slechts 9500 mijl op de teller. In augustus 2011 kwam daar een witte Excalibur met blauw leren bekleding en witte kap bij, met slechts 8500 mijl op de klok. En sinds augustus 2013 een tweede stoere, witte Ford Mustang. Er valt dus genoeg te kiezen.

 123Trouwauto komt ook heel goed uit de bus…

Karel: Inderdaad, ja. Behalve trouwauto’s hebben wij ook trouwbussen. Stuk voor stuk prachtige oldtimers. Van een Amerikaanse Schoolbus